Openingsdag kent bijzondere ontknoping: Amerikaans toptalent moet opkrassen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Antwerpen
| 0 reacties

Tiafoe geklopt door Lopez in eerste ronde Antwerpen

Openingsdag kent bijzondere ontknoping: Amerikaans toptalent moet opkrassen
Foto: © photonews

De eerste wedstrijden op de hoofdtabel van de European Open zijn afgewerkt. Er was vandaag één affiche die in het oog sprong: Feliciano Lopez - Francis Tiafoe, de laatste match van de dag. Tiafoe, die volgens velen een grote toekomst tegemoet gaat, moest het afleggen tegen de ervaren Lopez.

Tiafoe is één van de NextGen-spelers, de aanstormende talenten op de ATP Tour. Dit jaar pakte de jonge Amerikaan onder andere de scalp van Berdych en del Potro. De vaardige Lopez toonde echter aan dat hij op zijn oude dag ook nog een aardig stukje kan tennissen.

STEVIG SERVEERWERK

Het ging gelijkop tot aan 3-3. In het altijd belangrijke zevende game sloeg Lopez toe. Het tweede breakpunt was raak. Het zou de enige break van de match zijn tussen twee stevige serveerders. De Spanjaard liet de setwinst dus niet meer uit zijn handen glippen.

In de tweede set kwam Tiafoe ook een aantal keer in de problemen. Vijf breakpunten diende hij weg te werken, maar hij slaagde er keer op keer in. Zodoende dat er een tiebreak aan te pas kwam. Bij 4-4 stak Lopez een tandje bij en won hij drie punten op rij. Hij stuurde het nummer 45 van de wereld huiswaarts met 6-4 en 7-6 (7/4).

Andere uitslagen:

Vesely (Tsj) - Munar Clar (Spa) 6-4, 6-4
McDonald (VS) - Jarry (Chi) 6-1, 7-6 (8/6)
Pospisil (Can) - Mayer (Arg) 6-3, 7-5

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws