Alison Van Uytvanck doet wat Flipkens niet kon en schakelt titelverdedigster uit in Linz

Alison Van Uytvanck doet wat Flipkens niet kon en schakelt titelverdedigster uit in Linz

Alison Van Uytvanck heeft deze week al heel wat vertrouwen getankt en levert in Linz veruit haar beste prestatie uit het najaar. In de kwartfinales kwam ze uit tegen titelverdedigster Strycova, die in de eerste ronde Kirsten Flipkens uitschakelde. Van Uytvanck was wel te sterk voor de Tsjechische.

Door de bal goed laag te houden, bemoeilijkte Van Uytvanck de kenmerkende slices van Strycova. Zo zette de Belgische al snel een 0-2-achterstand recht. Nadien werd het toch iets wisselvalliger en bleek vooral de tweede opslag van onze landgenote toch te kwetsbaar. Zo ging de eerste set met 3-6 naar het derde reekshoofd.

SCHITTERENDE SMASHES

Van Uytvanck slaagde er wel in om in het hoofd van Strycova te kruipen. Terwijl die laatste steeds meer ging klagen, kon Van Uytvanck vrank en vrij haar kans gaan. De Grimbergse bracht prima tennis en toverde onder meer enkele schitterende smashes uit haar racket. Bij 4-3 kreeg ze een punt cadeau na protest van Strycova tegenover de umpire. Even later was de setwinst voor Van Uytvanck een feit.

De Belgische nummer twee hield haar tegenstandster onder druk in de beslissende derde set. Zo stond Van Uytvanck snel opnieuw een break voor en die voorsprong gaf ze niet meer uit handen. Strycova sloeg haar forehand uit op matchpunt. Zo ging de overwinning naar Van Uytvanck met 3-6, 6-4 en 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws