Djokovic zet jacht op nummer één in, tal van redenen waarom het er goed uitziet voor de Serviër
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Djokovic maakt goede kans op eerste plaats op wereldranking aan einde van het jaar

Djokovic zet jacht op nummer één in, tal van redenen waarom het er goed uitziet voor de Serviër
Foto: © photonews

Momenteel is Rafael Nadal nog altijd de nummer één van de wereld, gevolgd door Roger Federer en Novak Djokovic. Die laatste, auteur van een straffe remonte in 2018, maakt misschien wel de meeste kans om die positie in te nemen aan het einde van het jaar.

In HLN schetst men waarom Djokovic er zo goed voor staat. En nadat hij na zijn exit op Roland Garros pas 22ste op de wereldranglijst stond. Nu moet hij nog twee spelers voor zich dulden. Federer heeft een titel te verdedigen in Shanghai en plaatste zich met heel veel moeite voor de tweede ronde daar. Nadal is er wegens knieproblemen zelfs niet aanwezig om een finaleplaats te verdedigen.

Mogelijk verliezen de twee concurrenten van Nole dus flink wat punten, terwijl hij er zelf een pak kan winnen. Hij was eind vorig jaar immers out met een elleboogblessure. Alles wat Djokovic nu meegraait, is pure winst. Als hij het toernooi van Shanghai zou winnen, komt hij sowieso op 215 punten van Nadal.

MOOIE BELONING

Bovendien Nadal nog een kwartfinale in Parijs te verdedigen en Federer toernooiwinst in Basel en een halve finale op de Masters. Djokovic kan voor het eerst sinds 2016 dus nummer één van de wereld worden. Als het hem lukt het jaar zo af te sluiten, stort de ATP alvast een beloning van 2 885 965 euro op zijn bankrekening. Een mooie motivatie.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws