Elise Mertens, Serena Williams & co kunnen stuk meer verdienen op volgende Australian Open
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Australian Open trekt prijzenpot met tien procent omhoog

Elise Mertens, Serena Williams & co kunnen stuk meer verdienen op volgende Australian Open
Foto: © photonews

Elise Mertens haalde vorig jaar de halve finales op de Australian Open. Als ze in 2019 hetzelfde kan doen, staat de Belgische er goed voor. Dan zal ze een aardig centje meer kunnen verdienen, want de organisatoren trekken het prijzengeld op.

Het is één van de nieuwigheden die naar voor kwamen bij de voorstelling van de Australian Open 2019. De prijzenpot wordt verhoogd met tien procent en zal in totaal 37 321 400 euro bedragen. Bij de vrouwen is er nog een opvallende wijziging: de kwalificatietabel zal uitgebreid worden naar 128 speelsters.

Voorts is er ook een gloednieuw gebouw voorzien voor de spelers en gaan de toegangsprijzen naar omlaag. De affiche zal alleszins weer mooi ogen, want iedereen zal willen presteren in het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De organisatoren hebben ook bevestigd dat Serena Williams zal deelnemen. De Amerikaanse speelde niet meer sinds de finale van de US Open.

STANDPUNT OVER COACHING

Naar aanleiding van de incidenten in die match zal de Australian Open ook een standpunt innemen of coaching al dan niet toegelaten is. Er werd ex-profs Casey Dellacqua en John Millman gevraagd om in naam van de spelers de regels te herbekijken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws