Vier redenen waarom u toch naar de European Open moet (gaan) kijken
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

European Open heeft ook zonder Goffin veel moois te bieden

Vier redenen waarom u toch naar de European Open moet (gaan) kijken
Foto: © photonews

David Goffin komt niet naar de European Open. Dat is een domper nog voor de feestvreugde is losgebarsten. Toch is dit evenement meer dan de moeite waar om te volgen, of het nu op tv, on line of in de Lotto Arena is.

De European Open in Antwerpen blijft een sportevenement dat niet te missen is. Het is niet elke week dat een professioneel toernooi als dit in ons land doorgaat. Dit zijn dè redenen om het allemaal op de voet te volgen:

1. VOOR DE BELGEN

Er zijn heus nog wel andere Belgische spelers dan David Goffin die tegen een balletje kunnen slaan. Het is zelden dat onze landgenoten van zo dichtbij aan het werk te zien zijn. Met de steun van het thuispubliek kunnen ze ook wel eens boven zichzelf uitstijgen. Ruben Bemelmans heeft dat zeker in zijn mars. Ook kunt u het potentieel opmeten van een jong talent als Zizou Bergs.

2. VOOR DE LIEFHEBBERS

Bent u een liefhebber die zelf actief is in het tennis? Dan is het zeker interessant om de groten eens aan het werk te zien. Of bent u een nauwe of zelfs maar sporadische volger van het spelletje? Dan is dit misschien het moment om een favoriete speler uit te kiezen.

Soms kunnen duels tussen iets minder bekende spelers ook matchen van een hoogstaand niveau worden. Dat zie je in de eerste ronden van een grandslamtoernooi en zal hier op de European Open evenzeer het geval zijn.

3. HERVORMING DAVISCUP

In het verleden kon men nog wel eens een topper bewonderen als de Belgische Davis Cupploeg ver geraakte en thuis lootte, maar dat kan in de toekomst niet meer door de hervorming van de het toernooi voor landenteams. Dat zijn dus weer enkele gelegenheden minder om de internationale top dicht bij huis te aanschouwen.

4. SPEELSTIJL TOPPERS

Twee van de drie eerste reekshoofden zijn zonder twijfel Diego Schwartzman en Richard Gasquet. Schwartzman verloor twee keer de finale in Antwerpen, Gasquet won het toernooi in 2016. Beiden brengen leuk en verfijnd tennis met veel variatie. Zij zullen dus voor veel aantrekkelijke rally's zorgen. U zult zeker niet enkel het ene opslagkanon na het andere te zien krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws