US Open-kampioene overleeft epische wedstrijd in Peking, Wozniacki op kruissnelheid
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Naomi Osaka en Caroline Wozniacki naar halve finales Peking

US Open-kampioene overleeft epische wedstrijd in Peking, Wozniacki op kruissnelheid
Foto: © photonews

De favorietes hebben het tot dusver gehaald in de kwartfinales in Peking, al deden ze het elk wel op hun eigen manier. Osaka kwam terug uit een verloren positie terwijl Wozniacki zich makkelijk bij de laatste vier schaarde.

Een wedstrijd aan een hoge intensiteit bracht het publiek meer dan twee uur en een half in vervoering. De Chinese Shuai Zhang gaf voor eigen volk het volle pand en leek op weg naar een stunt. Ze hield haar blitzstart een tijdje aan door 6-3 en 2-0 voor te komen.

COMEBACK OSAKA

Vanaf dan zette Osaka haar comeback in. Ze veegde de break achterstand meteen weg om later een beslissende set af te dwingen. Daarin was het opnieuw achtervolgen geblazen voor de Japanse. De winnares van de US Open kon nog terugkeren na een achterstand van 1-4 en 3-5. Ze trok door vier spelletjes op rij te winnen nog aan het langste eind met 3-6, 6-4 en 7-5.

Nummer twee van de wereld Caroline Wozniacki verspilde veel minder energie op de baan. De Deense verloor nog geen set in Peking, ook niet tegen de Tsjechische Siniakova. Een dominante Wozniacki stuurde haar tegenstreefster huiswaarts met tweemaal 6-2.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws