Titelverdedigster plaatst zich voor WTA Finals, ook Petra Kvitova is erbij
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Caroline Wozniacki en Petra Kvitova naar WTA Finals

Titelverdedigster plaatst zich voor WTA Finals, ook Petra Kvitova is erbij

Het toernooi van Peking geeft mee uitsluitsel over enkele plaatsjes in de WTA Finals, die eind deze maand op het programma staan. Titelverdedigster Caroline Wozniacki heeft zich verzekerd van haar deelname door in China de kwartfinales te halen. Ook Petra Kvitova mag zich opmaken voor de Finals.

Het is allesbehalve een geweldig najaar geweest voor Caroline Wozniacki. In Peking lijkt ze stilaan wel aan te knopen met haar betere tennis. In de achtste finales tegen de Estse Konteveit gaf ze nog wel een 5-3-voorsprong uit handen, om daarna toch door te duwen naar de overwinning. Het werd 7-5 en 6-4. Wozniacki is zo meteen zeker van deelname aan de WTA Finals.

VIJF SPEELSTERS ZEKER VAN FINALS-DEELNAME

Vorig jaar triomfeerde Wozniacki op de Finals, of de Masters zoals het in de volksmond genoemd wordt. Het was voor de Deense het eerste grote toernooi dat ze op haar naam schreef. Begin dit jaar won ze ook de Australian Open. Ook Petra Kvitova, die in Peking in de eerste ronde wel kansloos verloor, zal er zeker bij zijn op het officieuze wereldkampioenschap voor de acht beste speelsters van het jaar.

Eerder plaatsten ook Simona Halep, Angelique Kerber en Naomi Osaka zich. Bij Halep is het wel de vraag of ze fit geraakt en Kerber is inmiddels ook reeds gesneuveld in Peking. Thuisspeelster Shuai Zhang haalde het van de Duitse met 6-1, 2-6 en 6-0.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws