"Misschien zal ik eerder de Fed Cup dan de Davis Cup winnen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Johan Van Herck ambitieus na aanstelling als coach Fed Cup-team

"Misschien zal ik eerder de Fed Cup dan de Davis Cup winnen"
Foto: © photonews

Johan Van Herck is voorgesteld als nieuwe kapitein van de Fed Cup-ploeg. Dat zal hij combineren met zijn taken als kapitein van het Davis Cup-team. En de 44-jarige Van Herck is ambitieus.

Begin februari trekt Van Herck met de Belgische mannen naar Brazilië, een week later ontvangt hij met Elise Mertens en co thuis Frankrijk. "Met de mannen werken we de voorronde op vrijdag en zaterdag af, waardoor ik op maandag al in Luik kan zijn om in alle sereniteit de confrontatie met Frankrijk voor te bereiden", citeert Sporza Van Herck.

"Dit is eerst en vooral een hele eer en een teken van vertrouwen van de federatie", vervolgt hij. "Voor ik akkoord ging, heb ik overlegd met de leden van het Fed Cup-team. Ik heb hen uitgelegd hoe ik de zaken zie en hun feedback was positief. Uiteindelijk heb ik dan ook het voorstel aanvaard."

Ambitie

De nieuwe Fed Cup-coach is ambitieus. "Misschien zal ik eerder de Fed Cup dan de Davis Cup winnen. Met deze groep mogen we ambitieus zijn en dromen. Ik wil dezelfde ingesteldheid hebben als bij de mannen. Ik ben ervan overtuigd dat dat zal werken. Er is veel talent, ervaring en goesting. Maar ik weet ook dat ik me zal moeten aanpassen aan de speelsters."

"Elise Mertens is onze leidster, zij behoort bij de top 15 van de wereld. Maar eerst en vooral zijn we een groep. En in die groep zijn er verschillende types waarmee we Frankrijk kunnen verrassen", besluit Van Herck. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws