Nipte winst voor Mertens en andere landgenotes, Osaka klopt op de poort van top vijf
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Elise Mertens naar veertiende plaats op wereldranglijst

Nipte winst voor Mertens en andere landgenotes, Osaka klopt op de poort van top vijf

Ondanks de vroege uitschakelingen in Peking valt er goed nieuws te rapen voor de Belgische tennisspeelsters. Elise Mertens, Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer boeken immers vooruitgang op de nieuwe wereldranglijst.

Mertens stijgt één plaatsje, ze gaat van positie vijftien naar veertien. Nog nooit stond de Belgische hoger op de wereldranglijst. De Belgische nummer twee, Alison Van Uytvanck, blijft status quo. Van Uytvanck blijft hangen op de 52ste plaats. Twee posities winst is er voor Kirsten Flipkens (WTA-57) en Yanina Wickmayer (WTA-113). Die laatste hoefde daar zelfs niet voor te spelen.

Bovenin verandert er toch ook één en ander. Simona Halep blijft het nummer één van de wereld, maar Caroline Garcia moet wel vier plaatsen inleveren. Onder andere hierdoor krijgt US Open-kampioene Naomi Osaka de top vijf in het vizier. De Japanse staat nu zesde. Aryna Sabalenka, de winnares van het toernooi van Wuhan, stijgt naar de zestiende plaats en blijft zo nog vlak achter Mertens.

WEINIG WIJZIGINGEN BIJ DE MANNEN

Bij de mannen blijft de top dertig van de ranking ongewijzigd. David Goffin kampeert zo nog altijd op de elfde plaats, ondanks zijn nederlaag tegen Andy Murray. Rafael Nadal gaat nog steeds door het leven als nummer één.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws