Toppers vallen als vliegen in Wuhan: ook Kerber en andere grandslamkampioene moeten opkrassen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Angelique Kerber en Petra Kvitova uitgeschakeld in Wuhan

Toppers vallen als vliegen in Wuhan: ook Kerber en andere grandslamkampioene moeten opkrassen
Foto: © photonews

Met Elina Svitolina, Karolina Pliskova, Caroline Garcia en Simona Halep waren er al hoog geplaatste reekshoofden uitgeschakeld in Wuhan. Nu zijn daar nog Angelique Kerber en Petra Kvitova bijgekomen. Ashleigh Barty troefde Kerber af terwijl Anastasia Pavlyuchenkova het haalde van Kerber.

Die laatste was degene die het minst een vuist kon maken. Heel even lukte het, toen de drievoudig grandslamkampioene een 2-5-achterstand in de eerste set goedmaakte. Nadien was de Duitse echter niet opgewassen tegen het frisse tennis van Barty. De Australische won acht van de negen volgende spelletjes en stoomde door naar 7-5 en 6-1.

Dan ging Kvitova wel nog goed van start. Bij 3-3 in de eerste set haalde ze drie spelletjes op rij binnen. Langzamerhand verloor de Tsjechische echter de greep op haar partij. Pavlyuchenkova maakte in de tweede set meteen het verschil. In set drie een gelijkaardig scenario als in set één: het ging gelijkop tot 3-3. Deze keer was het Pavlyuchenkova die met drie spelletjes op rij aan het langste eind trok. Bij de vijfde matchbal ging de forehand van Kvitova te ver: 3-6, 6-3 en 6-3 voor Pavlyuchenkova.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws