Osaka bijt tanden stuk op verwoestende service van opponente, Bertens viert wel in Seoel

Osaka bijt tanden stuk op verwoestende service van opponente, Bertens viert wel in Seoel
Foto: © photonews

De Aziatische toernooien die begin deze week van start gingen, kenden vandaag hun slotakkoord. US Open-kampioene Naomi Osaka greep in haar thuisland verrassend naast de eindzege. Karolina Pliskova was te sterk in Tokio. De Nederlandse Kiki Bertens klopte Tomljanovic in de finale in Seoel.

Osaka had in de vorige ronden van het WTA-toernooi van Tokio veel minder energie verspild dan Pliskova. De Tsjechische is wel één van de beste serveersters en als die opslag dan echt goed draait, is er weinig aan te doen. Osaka won nochtans meer punten op de eerste opslag in de eerste set. Haar tegenstandster bleef beter overeind op de tweede service. In de tweede set verloor Pliskova nog amper een paar puntjes op haar eerste opslag. Ze zegevierde met tweemaal 6-4.

Kiki Bertens behaalde in Zuid-Korea haar zevende toernooizege, al kreeg ze het niet cadeau van de Australische Tomljanovic. Bertens won aan het eind van een spannende eerste set de tiebreak met 7-2. Nadien begon het plots breaks te regenen. Tomljanovic sleepte er nog een derde set uit, maar daarin was Bertens duidelijk de sterkste. Het nummer twaalf van de wereld triomfeerde met 7-6 (7/2), 4-6 en 6-2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws