Tokio krijgt droomfinale: kampioene in vorm Osaka tegen ex-nummer één

Tokio krijgt droomfinale: kampioene in vorm Osaka tegen ex-nummer één
Foto: © photonews

Geen betere plaats voor Naomi Osaka om haar eerste toernooi sinds haar zege op de US Open te spelen dan in Tokio. De Japanse werd in eigen land uitgebreid gevierd en demonstreert er al de hele week toptennis. Met Karolina Pliskova wacht er in de finale wel een te duchten tegenstandster.

Osaka heeft haar uitstekende vorm uit New York gewoon aangehouden en rijgt de vlotte zeges aan mekaar. Ook tegen Camilla Giorgi, die eerder Wozniacki en Azarenka uitschakelde, was het weer van dat. Osaka had drie spelletjes nodig om warm te lopen. Dan ging het van een 1-2-achterstand naar 6-2-setwinst. Ook in de tweede set ging de thuisspeelster tweemaal door de opslag van haar opponente. Met 6-2 en 6-3 plaatste Osaka zich voor de finale.

Eerder deed ex-nummer één van de wereld Karolina Pliskova dat al. De Tsjechische kende wel een hobbeliger parcours, want ze had al twee driesetters overleefd en herhaalde dat kunststukje tegen Donna Vekic. Het huidig nummer acht van de wereld ging wel uitstekend van start en leidde met 6-2 en 3-1. Nadien zette haar Kroatische opponente de ommekeer in. Pliskova herstelde zich wel op tijd en sleepte met 6-2, 4-6 en 6-3 de winst in de wacht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws