De Laver Cup mèt Goffin: hoe gaat het precies in zijn werk?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Laver Cup kent een bijzondere constructie

De Laver Cup mèt Goffin: hoe gaat het precies in zijn werk?
Foto: © photonews

Vorig jaar schonken Nadal en Federer Team Europe de eerste Laver Cup. Nadal is er deze keer niet bij. Onze David Goffin wel en die hoopt uiteraard dat de Europese ploeg opnieuw de bovenhand haalt. Maar wat is er nu juist nodig om aan het eind van het weekend de trofee in de lucht te steken?

Het eerste wat alle spelers ervoor moesten doen, is het vliegtuig nemen richting Chicago. Daar gaat de Laver Cup dit jaar door. Elk jaar verandert het evenement van locatie. Aangezien er met Praag vorig jaar een Europese stad de driedaagse organiseerde, valt in 2018 de eer te beurt aan een ander continent. De matchen zullen gespeeld worden in het United Center, thuishaven van de legendarische basketbalclub Chicago Bulls en ijshockeyteam Chicago Blackhawks.

IDEE VAN FEDERER

De Laver Cup is een idee van Roger Federer, die gezien zijn status in de tenniswereld sponsors wist te strikken en het plan uit de grond kon stampen. Het is een competitie naar het beeld van de Ryder Cup in het golf. Zes spelers uit Team Europe nemen het op tegen zes spelers uit Team World.

Zowel in enkelspelen als dubbelspelen zijn er twee gewonnen sets nodig om de partij winnend af te sluiten. Een beslissende derde set is eigenlijk een match tiebreak waarin men om ter snelst tien punten dient te halen. Elke gewonnen match op vrijdag is één punt waard, op zaterdag twee punten en op zondag drie punten. De ploeg die dertien punten haalt, is de winnaar van de Laver Cup. Bij een 12-12-stand wordt er een ultieme set in het dubbel gespeeld met een tiebreak.

Eleven Sports zendt in België alle wedstrijden uit. Zo kunt u de avonturen van David Goffin in Chicago op de voet volgen. Wanneer die in actie komt, bepaalt Bjorn Borg als kapitein van het Europese team. John McEnroe krijgt hetzelfde beslissingsrecht bij Team World.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws