Flipkens moet na knappe zege in eerste ronde nipt het hoofd buigen voor Russische

Flipkens moet na knappe zege in eerste ronde nipt het hoofd buigen voor Russische
Foto: © photonews

Kirsten Flipkens is er niet in geslaagd de kwartfinales te bereiken in Seoel. Nochtans was ze op het toernooi uitstekend van start gegaan en had ze in de eerste ronde geen spaander heel gelaten van de Zuid-Koreaanse Park. De Russische Rodina bleek in de achtste finales van een ander kaliber te zijn.

Al was het verschil niet groot en had Flipkens zeker haar kansen. Het ging gelijkop tot 4-4. Dan moest onze landgenote als eerste haar opslag inleveren en dat was meteen bepalend voor de uitkomst van de eerste set. Flipkens trok meteen hierna van leer en kwam 3-0 voor in set nummer twee. Heel even leek Rodina nog terug te komen, maar Flipper kon op de opslag van haar tegenstandster de set in de wacht slepen.

Bij een 1-4-achterstand in de beslissende set leek het allemaal voor niets geweest. Toch wilde Flipkens nog niet opgeven. Ze pakte drie spelletjes op rij en maakte er 4-4 van. Helaas was de laatste break in de wedstrijd toch weer in het voordeel van de Russische. Rodina trok zo met 6-4, 4-6 en 7-5 aan het langste eind.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws