Ook echtgenoot van Serena gaat er zich mee moeien en maakt brandhout van tennisjournalist

Ook echtgenoot van Serena gaat er zich mee moeien en maakt brandhout van tennisjournalist
Foto: © photonews

Serena Williams beschuldige Carlos Ramos na hun incident op de US Open van seksisme. Een studie toonde nadien aan dat mannelijke spelers vaker gesanctioneerd worden op de court dan vrouwen. Dat viel niet in goede aarde in het kamp van Williams en al zeker niet bij haar echtgenoot Alexis Ohanian.

Die is immers van mening dat er zo een verkeerd beeld geschept wordt. Vooral Christopher Clarey, tennisjournalist bij de New York Times, wordt op de korrel genomen. Clarey had een artikel geschreven dat aanhaalt dat in de laatste twintig jaar mannen 1 534 code violations kregen op de Grand Slams. En vrouwen slechts 526. Waarop Ohanian van leer trok op de sociale media.

MISLEIDENDE TITEL

"Hulp voor de statistieken van Christopher Clarey: het argument is dat vrouwen per incident zwaarder gestraft worden dan mannen. Deze data geven enkel aan dat er in totaal meer sancties zijn voor mannen. De research voor het artikel van Clarey betekent werkelijk niets. De titel is misleidend", klinkt het.

"Voor elk woord in het misleidende artikel heb ik 10 dollar gedoneerd aan non-profitorganisatie DonorsChoose. Om zeker te zijn dat de volgende generatie wel een basis statistieken leert", gaf Ohanian nog een laatste sneer richting Clarey.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws