Filip Dewulf geeft uitdagers van 'de grote drie' nog niet op

Filip Dewulf geeft uitdagers van 'de grote drie' nog niet op
Foto: © photonews

Op de voorbije US Open waren er een aantal spelers actief die aan een comeback bezig zijn. Nishikori deed het uitstekend met een plek in de halve finales. Voor Andy Murray en Stan Wawrinka, toch de eerste belagers van 'de grote drie', ligt er nog wel wat werk op de plank.

Naast Rafael Nadal, Novak Djokovic en Roger Federer zijn Murray en Wawrinka de enige spelers die in de recente jaren drie grandslamtitels wisten te verzamelen. Momenteel kampen ze echter nog elk met hun eigen problemen. Murray startte zijn comeback in juni en augustus nog behoorlijk, maar zijn laatste matchen waren niet veel soeps. Wawrinka begint na een hels jaar wel progressie te maken, maar zijn nederlaag tegen Raonic bewijst dat er nog spelers zijn die verder staan dan hem.

"Je mag niet onderschatten van waar Murray en Wawrinka terugkomen", benadrukt analist Filip Dewulf. "De Schot werd geopereerd aan zijn heup en heeft mogelijk een percentje van zijn mobiliteit kwijtgespeeld. Hetzelfde geldt voor de knie van de Zwitser die zijn tijd nodig had om de schrik te overwinnen, vertrouwen op te bouwen, zijn tennis terug te vinden en dan matchen te winnen", vertelt Dewulf nog aan Tenniskrant.

NOG NIET AFSCHRIJVEN

Hij verwacht in elk geval nog iets van hen. "De concurrentie in het herencircuit is van die orde dat je gewoonweg honderd procent moet zijn om terug mee te doen met de grote jongens. Gezien hun stijgend niveau zou ik evenwel Murray noch Wawrinka al afschrijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws