Primeur en gouden zaak voor US Open-winnares Naomi Osaka, Elise Mertens status quo
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Elise Mertens blijft ook na de US Open 15e op de WTA-ranking

Primeur en gouden zaak voor US Open-winnares Naomi Osaka, Elise Mertens status quo
Foto: © photonews

Haar knappe parcours op de US Open heeft Elise Mertens geen winst opgeleverd op de WTA-ranking. De Limburgse blijft status quo. Winnares Naomi Osaka duikt voor het eerst de top 10 binnen.

Na uitschakelingen in de eerste ronde in 2016 en 2017 schopte Elise Mertens het tot de achtste finales op de US Open. Maar dat vertaalde zich niet met winst op de WTA-ranking. De Belgische nummer één blijft dus ook na haar avontuur in New York 15e. 

Er staan nog drie andere Belgische speelsters in de top 100. Alison Van Uytvanck blijft op de 39e plek kamperen, Kirsten Flipkens is 56e (+1). Yanina Wickmayer boekt 3 plaatsen verlies en blijft als 97e net in de top 100 kamperen. 

Osaka doet gouden zaak

Winnares van de US Open Naomi Osaka doet een uitstekende zaak na haar triomf tegen Serena Williams. De 20-jarige Japanse stijgt van de 19e naar de 7e plek. Ze komt zo voor het eerst in de top 10 van het vrouwentennis.

Williams zelf springt dan weer van 26 naar 16 en zit in het zog van onze Elise Mertens. Simona Halep blijft ondanks haar uitschakeling in de eerste ronde de nummer één van de wereld, voor Caroline Wozniacki en Angelique Kerber. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws