Ook Belgische analist veroordeelt Serena: "Grote kampioene, maar een klein kreng"

Ook Belgische analist veroordeelt Serena: "Grote kampioene, maar een klein kreng"
Foto: © photonews

Het stof is nog niet gaan liggen over het gedrag van Serena Williams in de US Open-finale. Je kan wel een aantal fanatieke Amerikanen vinden die haar verdedigen, maar het gros van de tenniswereld veroordeelt haar. Zo ook ex-speler en analist Filip Dewulf.

In HLN maakt Dewulf de rekening van Serena. "Wij kennen Carlos Ramos, hij is één van de betere arbiters op de tour. Fair, begripvol, discreet. Alles wat Serena zaterdagnacht niet was. De Amerikaanse is een grote kampioene, maar een klein kreng als ze haar zin niet krijgt. Herinner u haar halve finale op de US Open negen jaar geleden", verwijst Dewulf naar het duel tegen Clijsters toen Serena op matchbal tegen een strafpunt kreeg.

Toch lijkt Williams er, uitgezonderd haar verlies in de finale, mee weg te komen. "Serena overstijgt het tennis en aan iconen wordt niet geraakt. Dat ze Ramos betichtte van seksisme, was grensoverschrijdend. Toch zonden USTA en WTA snel een statement uit met daarin lof voor de wijze waarop Williams zich had gedragen tijdens de ceremonie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws