Onstuitbare Novak Djokovic wint zijn derde US Open
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 12 reacties

Djokovic klopt Del Potro in US Open-finale

Onstuitbare Novak Djokovic wint zijn derde US Open
Foto: © photonews

Nadat hij zijn tiende titel op de Masters-Series gewonnen had, was Djokovic al de grote favoriet voor de US Open. Die status heeft de Serviër helemaal waargemaakt. In de finale in New York was hij een maat te groot voor zijn Argentijn del Potro.

Na een evenwichtig begin van de partij forceerde Djokovic de eerste break in het achtste spel. Dat was voldoende om de eerste set binnen te halen. Het begon heel vlot te lopen voor het nummer twee van de wereld en in set twee stond hij al snel 3-1 voor. Voor del Potro het sein om zijn niveau op te krikken en meteen op zijn beurt door de opslag van Djokovic te gaan.

Beide heren stonden hun volgende opslagbeurten niet af. Zo kwam er een tiebreak aan te pas. Een fout met zijn nochtans geroemde forehand bij 4-4 kwam del Potro duur te staan. Djokovic bleef zijn hoge niveau aanhouden. Hij liet bij 3-1 in de derde set zijn tegenstander wel nog even terugkomen. Met drie games op rij maakte Djokovic er vervolgens een einde aan. Het werd in de finale 6-3, 7-6 (7/4) en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws