Met record in zicht verliest Serena totaal de controle, Osaka verovert allereerste grandslamtitel
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 25 reacties

Osaka klopt totaal over de rooie gaande Williams in US Open-finale

Met record in zicht verliest Serena totaal de controle, Osaka verovert allereerste grandslamtitel
Foto: © photonews

De US Open-finale heeft voor heel wat drama gezorgd. Serena Williams lag overhoop met de umpire, wat uitmondde in een enorme tirade. Naomi Osaka bleef ijzig kalm en werd de eerste Japanse grandslamwinnares ooit.

Serena Williams kon met een 24ste grandslamtitel het record van Margaret Court evenaren, maar moest het onderspit delven. Een uitstekend spelende Osaka kon de klappen van de Amerikaanse prima opvangen waardoor Williams uiteindelijk in de fout moest gaan. Wat verassend was, was dat Osaka ook beter serveerde. Zo pakte ze vlotjes de eerste set met 6-2.

FRUSTRATIE BIJ WILLIAMS

Williams beet zich wel vast in de wedstrijd en ging meer winners produceren. Ze kwam 3-1 voor, maar leverde haar service dan meteen weer in. Uit frustratie gooide ze haar racket aan flarden. Ze kreeg er een code violation voor en had voordien ook al eentje ontvangen wegens coaching. Daardoor kreeg haar tegenstandster het volgende punt cadeau.

Osaka bleef met een fenomenale cool spelen en ging naar een 4-3-voorsprong.  Williams ging volledig door het lint. "Dit is niet eerlijk. Ik ben geen valsspeelster. Je bent mij excuses verschuldigd", sneerde Williams als een echte calimero naar de umpire. "Dit gebeurt mij op dit toernooi elk jaar. Er hebben veel mannen op deze baan al veel erger gedaan", sleurde ze er nog zaken bij die er niets mee te maken hadden.

DERDE CODE VIOLATION

Gevolg: een derde code violation. Haar Japanse opponente kreeg er bijgevolg gratis een game bij en zo stond het plots 5-3. De tranen gingen vloeien bij een verongelijkte Serena. Niet veel later had Osaka met 6-2 en 6-4 de partij gewonnen en werd ze verdiend tot US Open-kampioene gekroond.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws