🎥 Ook Kim Clijsters maakte 9 jaar geleden al eens kennis met een uitzinnige Serena Williams...
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Op de US Open van 2009 ging Serena Williams tijdens een duel tegen Kim Clijsters ook al eens over de schreef

🎥 Ook Kim Clijsters maakte 9 jaar geleden al eens kennis met een uitzinnige Serena Williams...
Foto: © photonews

Het is niet de eerste keer dat Serena Williams tijdens één van haar wedstrijden over de schreef is gegaan. Kim Clijsters kan erover meespreken. Flashback naar de US Open van negen jaar geleden.

Serena Williams was in haar finale tegen Naomi Osaka even de pedalen kwijt na een code violation omdat ze instructies van haar coach had gekregen. De Amerikaanse ging helemaal over de schreef, al was het niet de eerste keer dat zoiets gebeurde. Daar kan Kim Clijsters over meespreken, want 9 jaar geleden stond zij tegenover een uitzinnige Williams in New York. 

In 2009 bekampten Serena Williams en Kim Clijsters elkaar met als inzet een ticket voor de finale van de US Open. De Limburgse had de eerste set al gewonnen, maar op het einde van de tweede set liep het mis. Een lijnrechter had bij de tweede opslag van Williams een voetfout gezien, waardoor ze een dubbele fout kreeg. 

Lijnrechter kreeg het zwaar te verduren

De Amerikaanse was het daar niet mee eens en beledigde de lijnrechter in kwestie. Williams kreeg van de umpire nog een strafpunt, waardoor ze haar eigen opslagspelletje en ineens ook de wedstrijd verloor. Clijsters wist zelfs even niet wat er aan de hand was toen Williams haar een hand kwam geven. 

Williams hield ook nog een geldboete van 10.500 dollar over aan haar scheldtirade. 

Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken duren...

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws