🎥 Na de schandelijke tirade: wat hebben Serena Williams en coach er nog over te zeggen?
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 25 reacties

Serena Williams gaat helemaal over de rooie in US Open-finale

🎥 Na de schandelijke tirade: wat hebben Serena Williams en coach er nog over te zeggen?
Foto: © photonews

De knappe eindzege van Naomi Osaka staat helaas enigszins in de schaduw van de dolle tirade van Serena Williams. Ook na haar eindeloze discussie met Carlos Ramos op het terrein bleven Serena en coach met een beschuldigende vinger richting de stoelscheidsrechter wijzen.

"Je valt mijn karakter aan. Je zult nooit nog een wedstrijd van mij leiden. Jij bent de leugenaar. Wanneer ga je mij een verontschuldiging geven? Je bent mij excuses schuldig." Het is slechts een bloemlezing van de verwijten die Serena umpire Ramos naar het hoofd slingerde nadat ze na twee code violations een punt moest inleveren. Er zou een derde straf volgen, waardoor ze zelfs een volledig spelletje kwijtspeelde.

De eerste sanctie was omdat Serena instructies kreeg van haar trainer, wat tegen de reglementen is. Haar coach Mouratoglou gaf het toe, maar was desalniettemin niet mals voor Ramos. "Honderd procent van de coaches doet dit in honderd procent van de matchen. Dit is heel vreemd." Waarna er nog een tweet volgde. "De ster was nog maar eens de umpire. Hebben zij het recht om de uitslag van een match te beïnvloeden?"

SEKSISME

Ook Serena wilde op haar persconferentie na de match van geen wijken weten. "Ik noemde Ramos een dief omdat hij een punt van mij stal. Ik hoef niet vals te spelen. Ramos heeft nog nooit een game afgepakt van een man nadat hij een dief werd genoemd. Ik heb het gevoel dat dit seksisme was." #MeToo, Serena?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws