Nieuwste tennissensatie is vat vol humor: "Komaan Serena, je kan het"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Naomi Osaka grapt er wat op los

Nieuwste tennissensatie is vat vol humor: "Komaan Serena, je kan het"

"Wat dacht je toen je serveerde voor de match", vroeg de interviewer aan Naomi Osaka na haar zege in de halve finales. "Geen dubbele fout slaan (x3)", aldus de Japanse. Het is slechts één voorbeeld van de vele gevatte replieken van het jonge talent.

Osaka neemt het in de finale van de US Open op tegen Serena Williams, haar grote idool. In aanloop naar die match verzamelde de WTA de grappigste quotes die de 20-jarige speelster de voorbije jaren liet optekenen. Zo liet ze zich op Wimbledon 2017 uit over de beide zusjes Williams.

ROEPEN TEGEN TV-SCHERM

"Ik hou ook van Venus, maar Serena is mijn nummer één. Ik herinner me nog toen Serena hier tegen Heather Watson speelde. Ik stond naar mijn tv-scherm te roepen: 'Komaan Serena, je kan het.' Ik wilde altijd Serena zijn", bekende Osaka.

Ze heeft het soms wel moeilijk om op de tennisbaan geconcentreerd te blijven. "Ik moest eens tijdens een hele training aan een bepaalde reclameboodschap denken. Het was een goede training, maar ik was er met mijn gedachten niet bij. Dat was een vreemde dag."

GEEN VIERING TEGEN HALEP

Toen ze op Indian Wells Simona Halep versloeg, vierde ze haar overwinning amper. "Ik had nog gedacht: als ik win, ga ik mijn racket omhoog gooien en superblij zijn. Maar het duurde tien seconden eer ik realiseerde dat ik gewonnen had. Dus kon ik nog moeilijk met mijn racket smijten en ging ik maar gewoon naar het net."

Van die ietwat vreemde en toch fijne persoonlijkheid mogen de toeschouwers op de US Open straks opnieuw genieten in de finale. Benieuwd of ze het dan wel serieus meent en ze zelf als laatste kan lachen, of dat toch weggelegd is voor haar idool/opponente.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws