9 jaar na grote doorbraak en winst op US Open staat boomlange Argentijn er terug: "Het gevoel dat ik opnieuw leef"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

Juan Martin Del Potro herleeft na plek in halve finales op US Open

9 jaar na grote doorbraak en winst op US Open staat boomlange Argentijn er terug: "Het gevoel dat ik opnieuw leef"
Foto: © photonews

Exact 9 jaar geleden was zijn grote doorbraak met winst op de US Open, nadat hij in de halve finale en finale met respectievelijk Rafael Nadal en Roger Federer had afgerekend. 9 jaar later staat Juan Martin Del Potro na een lange lijdensweg opnieuw in die halve finale.

De boomlange Argentijn mag het in zijn halve finale opnemen tegen boezemvriend Rafael Nadal. In 16 duels trok 'Rafa' wel 11 keer aan het langste eind. 'Delpo' nam het in zijn vorige vier halve finales op een grandslam bovendien telkens op tegen Nadal. 

"Het kan opnieuw zo'n groot gevecht worden als op Wimbledon", citeert HLN Del Potro. "Ik speel altijd graag tegen de nummer één, het doet er niet toe op welk toernooi of in welke omstandigheden."

Del Potro sukkelde jarenlang met de pols en ging liefst vier keer onder het mes. De Argentijn dacht vaak aan stoppen, maar de laatste maanden gaat het opnieuw de goede kant uit met Del Potro.

"Het maakt niet uit wat mijn finaal resultaat wordt hier. Ik kan weer genieten van mijn tennis. Na al mijn problemen moet ik dit gewoon vieren. Ik ben er trots op dat ik hier weer sta en ik hou ervan de strijd aan te gaan met die topspelers. Het geeft me het gevoel dat ik opnieuw leef", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws