Roland Garros-kampioene van 2010 kondigt afscheid aan
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Francesca Schiavone stopt met tennissen

Roland Garros-kampioene van 2010 kondigt afscheid aan
Foto: © photonews

Enorm geliefd was ze op de tour, vanwege de enorme passie waarmee ze haar sport beoefende. Nu heeft Francesca Schiavone besloten dat het genoeg is geweest. De Italiaanse stopt met tennissen. Het hoogtepunt uit haar carrière was ontegensprekelijk haar eindzege op Roland Garros in 2010.

Schiavone was vooral een subtopper, maar één keer schoot ze toch de hoofdvogel af met die grote titel in Parijs. Ook het jaar daarna stond ze in de finale op Roland Garros. Daar behaalde ze ook haar laatste overwinning, toen ze zich enkele maanden geleden via de kwalificaties toch nog eens naar de hoofdtabel in Parijs speelde.

Op 38-jarige leeftijd neemt Schiavone afscheid van het tennis. Ze kondigde het aan op een persconferentie op de US Open. "Ik heb deze beslissing met mijn hart genomen. Mijn verstand zegt me nog op de baan op te stappen en te vechten, want ik kan nog veel speelsters verslaan. Maar mijn hart heeft hier vrede mee. Toen ik 18 was, had ik twee dromen: Roland Garros winnen en top tien van de wereld worden. Dat heb ik ook bereikt."

Eens het nieuws over het afscheid van Schiavone bekend was, stroomden de vele lofbetuigingen voor de Italiaanse langs alle kanten binnen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws