Elise Mertens strandt op één punt van halve finales dubbel, Osaka en Keys door in enkelspel

Elise Mertens strandt op één punt van halve finales dubbel, Osaka en Keys door in enkelspel
Foto: © photonews

Elise Mertens is nu helemaal uitgetennist op de US Open. Ze is er samen met Demi Schuurs niet in geslaagd om te stunten tegen de topreekshoofden, al scheelde het erg weinig. Mertens en Schuurs hadden een matchbal in de tweede set. In het enkelspel plaatsten Osaka en Keys zich voor de halve finales.

Mertens en Schuurs hadden onlangs in Cincinnati gewonnen van het Tsjechische duo Krejcikova/Siniakova. Dat gaf duidelijk vertrouwen. De Belgisch/Nederlandse combinatie bracht in de eerste set een verschil van twee breaks op het bord. In de tweede set haalden Mertens en Schuurs een 5-3-achterstand op waardoor ze een tiebreak afdwongen.

KEERPUNT

Nadat de Tsjechische speelsters eerst twee setballen hadden, kwamen Mertens en Schuurs bij 7-6 op matchpunt. De volgende drie punten gingen echter naar hun tegenstandsters. Dat was het keerpunt in de wedstrijd. In de laatste set hadden Krejcikova en Siniakova aan één break genoeg. Met 2-6, 7-6 (9/7) en 6-3 kegelden ze Mertens uit het dubbeltoernooi.

Ook in het enkelspel zijn de kwartfinales achter de rug. Osaka haalde het op een drafje met twee keer 6-1 van Tsurenko. Die laatste had last van een virus. Keys nam met 6-4 en 6-3 de bovenhand tegen Suarez Navarro. Osaka en Keys nemen het tegen mekaar op in de halve finales. De andere halve finale gaat tussen Serena Williams en Sevastova.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws