Djokovic doet wat Federer niet kon, ex-winnaar Cilic uitgeschakeld
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Novak Djokovic plaatst zich voor halve finales US Open

Djokovic doet wat Federer niet kon, ex-winnaar Cilic uitgeschakeld

Novak Djokovic zit zoals verwacht bij de laatste vier. De Australiër Millman had eerder dan wel Federer uitgeschakeld, maar tegen de Serviër was hij niet opgewassen. In elke set was Djokovic net een stukje sterker. Ook Nishikori zit in de halve finales na winst tegen Cilic.

Een sterke start van Djokovic gaf de doorslag in set één. Vervolgens maakte hij in de tweede set het verschil aan het eind. Bij een 3-1-voorsprong in de derde set leverde 'Nole' voor het eerst zijn eigen service in. Geen nood, want hij ging nogmaals door de service van zijn tegenstander. Djokovic klopte Millman met 6-3, 6-4 en 6-4. Drie sets na mekaar was één break het verschil tussen beiden.

NISHIKORI KEERT HET TIJ

In het duel tussen Cilic en Nishikori, een heruitgave van de finale van 2014, lag het nog dichter bij mekaar. Cilic leek bij 6-2 en 4-2 op weg naar de overwinning, tot plots zes games op rij naar de Japanner gingen. Die pakte set drie in de tiebreak, maar Cilic dwong wel nog een vijfde set af. Daarin haalde Nishikori met een geweldige gekruiste forehand return aan het eind de winst binnen. Het werd 2-6, 6-4, 7-6 (7/5), 4-6 en 6-4.

Zo zijn ook in het enkelspel bij de mannen de halve finales bekend. Die leveren de volgende affiches op: Nadal - Del Potro en Nishikori - Djokovic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws