Waarom Goffin beter niet te veel hoopt op de Masters
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

David Goffin kan beter zijn seizoen vroegtijdig beëindigen om top aan 2019 te beginnen

Waarom Goffin beter niet te veel hoopt op de Masters
Foto: © photonews

David Goffin valt komende maandag uit de top 10 van de wereldranglijst. Het wordt wellicht een 11e of 12e plek voor de Belgische nummer één. Maakt Goffin nog kans op de Masters? Het zal moeilijk worden. En vooral: misschien zelfs overbodig.

Goffin kreeg in zijn achtste finale tegen Marin Cilic opnieuw last aan de schouder en ging ten onder. Vorig jaar zat de Luikenaar in topvorm in de laatste weken van het seizoen - zijn verloren finale op de Master, weet u nog wel - maar het wordt afwachten of we Goffin deze keer te zien krijgen op de Masters én of Goffin op het einde van het jaar in de top 10 van de wereld zal staan.

Misschien is het best wel verstandig voor onze landgenoot om (dankzij die schouder) extra rust in te lassen. Al wil hij graag zelf deelnemen aan de Laver Cup, waarin Europa het tegen de rest van de wereld opneemt. Een galaduel met de nodige prestige, waar Goffin zich dus graag wil laten zien. Dan wordt ook een plek in de top 10 én een deelname aan de Masters nog een mogelijkheid. 

Loodzwaar einde van seizoen?

Maar beide doelstellingen, als Goffin die al zelf ambieert, zullen loodzwaar worden. Enerzijds heeft Goffin nog heel wat ATP-punten te verdedigen, anderzijds liet hij er op enkele toernooien ook heel wat schieten. Zo won Goffin vorig jaar in Shenzhen en speelde hij de finale in Tokio. 

In Metz en Antwerpen kwam hij niet verder dan de kwartfinale, in Shanghai zelfs niet voorbij de tweede ronde. Tot slot haalde hij in Basel de halve finale, in Parijs volstond een plek in de derde ronde voor deelname aan de Masters in Londen. 

Seizoen niet te lang maken

Goffin zal dus ongetwijfeld heel wat matchen moeten afwerken. En met die pijnlijke schouder is het misschien slim om het seizoen vroeg af te sluiten en al snel te focussen op de Australian Open. Tennissers hebben namelijk al zo'n korte winterslaap. Aan Goffin en coach Thierry Van Cleemput de keuze, maar dit seizoen moest Goffin de gevolgen dragen van een loodzwaar einde van 2017. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws