Seizoen met ups en downs voor David Goffin: "We wisten dat dit een moeilijk seizoen ging worden"
Redactie
| 1 reacties

Thierry Van Cleemput wist dat David Goffin voor een moeilijk seizoen stond

Seizoen met ups en downs voor David Goffin: "We wisten dat dit een moeilijk seizoen ging worden"
Foto: © photonews

David Goffin kon op de US Open geen ticket voor de kwartfinale versieren tegen de Kroaat Marin Cilic. Hij kan nu een rustpauze inlassen om zich voor te bereiden op de laatste weken en toernooien van het seizoen. Het jaar 2018 was er een met ups en vooral veel downs.

Er liepen bij Goffin heel veel dingen fout dit jaar. Zo was er de bal die hij in zijn oog kreeg, zijn motivatieprobleem na Wimbledon en nu dus ook zijn schouderblessure. "We wisten dat dit een moeilijk seizoen ging worden omdat David met een nieuwe status is moeten starten", aldus zijn coach Thierry Van Cleemput in HLN.

"Daar was hij niet echt klaar voor, omdat hij die status pas helemaal op het einde van het jaar behaalde, in zijn allerlaatste toernooi: de Masters, waarin hij de finale haalde. Daarbij kwam nog de vermoeidheid van dat lang seizoen met ook nog de finale van de Davis Cup. Hij heeft maar een korte break gehad en zich niet goed kunnen voorbereiden."

Geen catastrofe

"Jammer genoeg voor ons kreeg hij net toen de wagon weer min of meer op de rails stond die bal in zijn oog. Daarbij kwam dan nog een kleine motivatiecrisis tijdens Wimbledon", zegt Van Cleemput. Goffin werd er al in de eerste ronde meteen uitgeschakeld. "Dat maakte dat het seizoen gecompliceerd werd. Maar als hij nog 300 ATP-punten verdient, dan zit hij perfect op het gemiddelde van de afgelopen drie jaar."

Al blijft Van Cleemput vooral positief. "Maar ondanks dit heel moeilijk seizoen staan we nog altijd aan de top en hebben we ons laatste woord nog niet gezegd. Het is dus absoluut geen catastrofe", klinkt het. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws