Rafael Nadal keert scheve situatie na 0-6 verlies in eerste set nog om en mag naar de halve finales
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties

Ook Nadal naar de halve finales op US Open na zware vijfsetter tegen Dominic Thiem

Rafael Nadal keert scheve situatie na 0-6 verlies in eerste set nog om en mag naar de halve finales
Foto: © photonews

Ook Rafael Nadal heeft zich verzekerd van een plek bij de laatste vier op de US Open, al had de Spaanse nummer één alle moeite van de wereld om zich te ontdoen van de Oostenrijker Dominic Thiem. De match duurde bijna vijf uur.

Het duel tussen 's werelds nummer één en Dominic Thiem (ATP 9) heeft vuurwerk én een ticket voor de halve finale voor Rafael Nadal opgeleverd. Thiem begon nochtans voortvarend aan de wedstrijd. Hij gaf in de eerste set zijn Spaanse opponent een zware 0-6 pandoering. 

Maar daarna kwam de motor van Nadal op gang. Hij kwam 2-1 in sets voor na 6-4 en 7-5 winst. In een tiebreak in de vierde set zette Thiem de bordjes opnieuw in evenwicht, 6-7 (5/7). 

Del Potro wacht

Een vijfde zet moest voor de belissing zorgen. En daarin had Nadal alle moeite van de wereld om zich te ontdoen van Thiem, die liefst 72 winners sloeg in één van de leukste wedstrijden van 2018.

Het werd opnieuw een tiebreak, maar Nadal trok aan het langste eind, 7-6 (7/5). In de halve finale kijkt Nadal de Argentijn Juan Martin Del Potro in de ogen. Die was na een viersetter te sterk voor de Amerikaan John Isner

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws