Zwanenzang Federer niet eerste voorval: voldoet New Yorkse 'Heat Rule' of niet?

Zwanenzang Federer niet eerste voorval: voldoet New Yorkse 'Heat Rule' of niet?
Foto: © photonews

De exit van Roger Federer had veel te maken met het niet kunnen aanpassen aan het huidige klimaat in New York. De voorbije dagen kregen de spelers op de US Open weer te maken met een lodende hitte. Ze moesten aan de bak onder een temperatuur van 33 en 34 graden Celsius.

In het begin van het toernooi was het al helemaal niet te doen. "De hitte is in de eerste dagen zeker een bepalende factor geweest die heel wat wedstrijden beïnvloed heeft. Ruben Bemelmans zat er bijvoorbeeld helemaal door en hij was niet de enige. Er moesten vijf spelers opgeven en er waren nog een aantal blessures die mogelijk gelieerd waren aan de warmte en de uitputting", zag ex-speler en tenniswatcher Filip Dewulf.

Volgens Dewulf is het niet te onderschatten. "Naast die fysieke aanslag op lijf en leden zorgen zo'n zware omstandigheden ook voor heel wat ongemakken: blaren op handen en voeten, kledij die tegen je lijf plakt en het tennissen moeilijk maakt... En het feit dat je, om al dat verloren zweet te compenseren, extra veel gaat drinken en daardoor wel eens met maagklachten kan opgezadeld worden."

ECHTE HEAT RULE

Als het echt te warm is, laat de organisatie de spelers tien minuten verpozen in een koele ruimte. "De invoering van de 'Heat Rule' is een pleister op een houten been", zegt Dewulf aan Tenniskrant. "Het is onvoldoende om helemaal af te koelen. Goffin zei: 'Het is lang zo'n pauze, ik wist eigenlijk niet wat te doen'. Met het oog op de toekomst kunnen ze in New York beter uitkijken naar een echte 'Heat Rule' zoals in Australië."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws