Goffin enorm strijdvaardig voor zware partij: "Ik vind makkelijk oplossingen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Goffin enorm strijdvaardig voor zware partij: "Ik vind makkelijk oplossingen"
Foto: © photonews

David Goffin staat vandaag voor een zware klus op de US Open. Het nummer tien van de wereld treft Marin Cilic, die drie plaatsen hoger op de wereldranking staat dan hem. Toch zit hij vol zelfvertrouwen.

"De moeilijke wedstrijden die ik in de eerste week heb gehad geven inderdaad veel vertrouwen, maar ik hoop toch nog wat verder te gaan. Ik zit duidelijk in een goede periode en ga daarvan proberen te profiteren", aldus Goffin in Het Laatste Nieuws. "Ja, de omstandigheden hier liggen me wel. Ik heb opnieuw een goed gevoel, ik kan doen wat ik wil met de bal. Ik vind makkelijke oplossingen tegen mijn tegenstanders en dat doet natuurlijk plezier."

Zware klus tegen Cilic

Al is zijn tegenstander Marin Cilic een zware dobber, hij won de US Open al eens en speelde de finale op de Australian Open van dit jaar. "We weten allemaal tot wat Cilic in staat is op grandslamtoernooien. Hij speelt hier altijd op een heel hoog niveau, het is één van de grandslamtoernooien die zijn voorkeur wegdraagt. Ik heb hem al een paar keer geklopt, maar het zal toch een andere match worden."

Ik heb de wapens om Cilic te verslaan

"Ik heb wel de wapens om hem te verslaan. Als ik scherp kan zijn en in het hoofd van zo'n sterke serveerder kan geraken, goed zijn opslag lezen dus, dan kan ik hem onder druk zetten. Ze moeten voelen dat ze geen eerste service mogen missen omdat ik ze anders meteen bij de lurven heb, in de rally lok en ze moeten lopen. Als ik me goed voel, kan ik ze zo ambeteren. In het verleden is me dat al vaker redelijk goed gelukt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws