Filip Dewulf bespreekt dè incidenten uit de eerste week US Open

Filip Dewulf bespreekt dè incidenten uit de eerste week US Open

Er zijn al heel wat topprestaties geleverd op de US Open, maar de incidenten met twee umpires zullen ook nog lang meegaan in ons geheugen. Die leidden immers tot veel consternatie. Filip Dewulf heeft er zo zijn eigen mening over.

Eerst was er Christian Rask die al te gretig Alizé Cornet bestrafte toen die haar truitje omdraaide. Vervolgens was er de peptalk van Mohamed Lahyani aan het adres van Nick Kyrgios. Toch wel opvallend dat beide umpires na de feiten ook teruggefloten werden door de organisatie van de US Open.

"Dat zie je inderdaad niet vaak. Maar het waren twee akkefietjes die in mijn ogen flink zijn opgeblazen omdat ze op een grandslamtoernooi en in Amerika plaatsvonden", vertelde Filip Dewulf aan Tenniskrant. "Tweemaal was het wel een overijverige scheidsrechter die de regels slecht interpreteerde."

GEEN SCHORSING

Konden ze hiervoor dan ook geen sanctie krijgen? "In mijn ogen hoefden die scheidsrechters daarvoor niet gestraft worden. Vooral de interventie van Mohamed Lahyani was ongepast, maar nu ook weer niet zo dramatisch dat ze een schorsing verdient."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws