Wat is dat toch op de US Open? Opnieuw umpire tot de orde geroepen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Umpire die Kyrgios peptalk gaf moet zich voortaan aan protocol houden

Wat is dat toch op de US Open? Opnieuw umpire tot de orde geroepen
Foto: © photonews

In alle sporten zijn er scheidsrechters om over de regels te waken en worden ze daarin gesteund door organisaties. Dat is in het tennis doorgaans niet anders, maar de US Open heeft dit jaar nu al voor de tweede keer een umpire op de vingers getikt.

Eerst was er het incident met Cornet. De Franse tennisspeelster had haar truitje achterstevoren aan. Ze besloot het om te draaien en stond toen even in sportbeha op de baan. Ze kreeg er een berisping voor van umpire Christian Rask. De organisatie kondigde nadien aan de beslissing te betreuren en benadrukte dat Cornet de in principe aan haar sanctie verbonden boete niet hoeft te betalen.

PROTOCOL

Nog delicater werd het toen umpire Mohamed Lahyani van zijn stoel kwam om Nick Kyrgios een peptalk te geven tijdens diens wedstrijd tegen Pierre-Hugues Herbert. "Na onderzoek werd vastgesteld dat Lahyani met zijn optreden het wedstrijdprotocol heeft overschreden. Lahyani zal wel nog ingezet worden als umpire. Hij werd aangemaand zich voortaan aan het protocol te houden", klinkt het in een persmededeling van de organisatie.

Ex-speler Andy Roddick oordeelt ook dat er een fout gemaakt is, maar neemt het wel op voor de mens Lahyani. De tweet van Roddick werd overigens geretweet door niemand minder dan Roger Federer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws