Serena domineert Sister Act, titelverdedigster volgende opponente Elise Mertens
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Serena Williams en Sloane Stephens winnen topaffiches op US Open

Serena domineert Sister Act, titelverdedigster volgende opponente Elise Mertens

In New York was het vannacht uitkijken naar de ontmoeting tussen zussen Serena en Venus Williams. Voor de dertigste maal stonden de Amerikaanse topspeelsters al tegenover mekaar. Serena bewees dat zij nog het meest in de tank heeft. Ook titelverdedigster Sloane Stephens gaat nog een ronde verder.

De dertigste Sister Act was op papier veelbelovend, maar duurde in werkelijkheid niet veel langer dan een uurtje. Er stond immers geen maat op Serena Williams. Bij een 1-1-stand won ze maar liefst zeven spelletjes op rij. Genoeg om de eerste set naar haar hand te zetten en ook in set twee meteen een kloof te slaan. Daar had Venus niet van terug. Het werd 6-1 en 6-2 voor Serena.

Een andere aantrekkelijke affiche was de wedstrijd tussen titelverdedigster Stephens en tweevoudig Australian Open-kampioene Azarenka. In de eerste set kon de Wit-Russische Stephens niet bijhouden. De twee breaks in het voordeel van de Amerikaanse spraken boekdelen. Door in de tweede set bij 3-4 drie games op rij te winnen, maakte Stephens de klus af. Ze haalde het dus met 6-3 en 6-4 en gaat het in de achtste finales opnemen tegen...Elise Mertens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws