Nadal ontsnapt na lastige viersetter, winnaar van 2016 vliegt eruit
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Rafael Nadal en Milos Raonic naar achtste finales US Open

Nadal ontsnapt na lastige viersetter, winnaar van 2016 vliegt eruit

Rafael Nadal heeft zich bij de laatste zestien geschaard op de US Open, maar het heeft bloed, zweet en tranen gekost. Nummer 25 van de wereld Karen Khachanov was aanvankelijk op weg naar de zege. Nadal kon het toch nog omdraaien. In een andere topaffiche klopte Milos Raonic Stan Wawrinka.

Het ver achter de baseline tennissen leek voor Nadal deze keer niet goed uit te pakken. De Spanjaard kwam er in de korte slagenwisselingen niet aan te pas en stond 5-7 en 2-4 achter. Een stunt leek in de maak, tot Khachanov drie keer na mekaar zijn service moest inleveren. Zo stond het in aantal sets weer gelijk.

TWEE TIEBREAKS NAAR NADAL

Ook in de volgende sets bleef de Rus wel van zich afbijten. In de tiebreak van de derde set kwamen drie dubbele fouten hem echter duur te staan. Toen Nadal hierna nog eens door de opslag van zijn tegenstander ging, dacht hij waarschijnlijk dat het moeilijkste gebeurd was. De wedstrijd uitserveren lukte echter niet. Het eerste reekshoofd klaarde de klus dan maar nogmaals in de tiebreak. Nadal haalde het uiteindelijk met 5-7, 7-5, 7-6 (9/7), 7-6 (7/3).

Het duel tussen Raonic en Wawrinka was een wedstrijd tussen twee spelers die stilaan weer richting hun betere vorm kruipen. Raonic bleek al het verst te staan. Al had het anders kunnen lopen als Wawrinka in de eerste set één van de twee setballen had benut. Raonic knalde met vier punten op rij naar winst in de tiebreak. Vanaf 4-4 in de tweede set schakelde de Canadees een versnelling hoger. Het 25ste reekshoofd won zo met 7-6 (8/6), 6-4 en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws