Mertens vs Stephens in achtste finale: "Daar ga ik mij niets van aantrekken" en "Ik zou het niet weten"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Elise Mertens en Sloane Stephens blikken vooruit op hun halve finale

Mertens vs Stephens in achtste finale: "Daar ga ik mij niets van aantrekken" en "Ik zou het niet weten"
Foto: © photonews

Elise Mertens gaat het in de achtste finales op de US Open opnemen tegen Sloane Stephens, het nummer drie van de wereld en titelverdedigster in New York. Mertens won wel de laatste onderlinge ontmoeting in Cincinnati. Beide speelsters blikken vooruit naar hun volgend treffen.

Mertens weet welk type tegenstandster ze tegenover zich krijgt. "Zij is iemand die een beetje ritme geeft", aldus Mertens in HLN. "Iemand die agressief speelt, maar tegelijk ook geen schrik heeft van de rally. In Cincinnati heb ik een goede match gespeeld. Zij gaat wel het publiek achter zich hebben, maar daar ga ik me niets van aantrekken."

LEUK SPELEN IN GROOT STADION

Het is wel goed mogelijk dat de wedstrijd ingepland zal worden op Arthur Ashe en daar kan het al eens oorverdovend luid worden. "Ik hoor dat niet echt. Ik vind het wel leuk om in zo'n groot stadion te spelen, want dat betekent toch dat je ver bent geraakt in het toernooi."

Stephens kwam na haar gewonnen match tegen Azarenka ook nog eens terug op haar vorige ontmoeting met Mertens. "Ik was ongelooflijk moe nadat ik in Montréal had gespeeld. Ik had ook een paar setpunten in de eerste set. Ik speelde eigenlijk niet slecht, maar mentaal was ik moe. Ik weet wel dat zij een goede speelster is die hard knokt. Of ze een sterke service heeft? Ik zou het niet weten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws