Elise Mertens toont goede vorm en gaat voorbij verraderlijke Tsjechische naar achtste finales

Elise Mertens toont goede vorm en gaat voorbij verraderlijke Tsjechische naar achtste finales
Foto: © photonews

Indien er enige twijfel was na haar eersterondepartij tegen Nara, mag die opnieuw de vuilbak in. Het is een sterke Elise Mertens die op de US Open aan de slag is. Dat bewees ze al door in haar tweede wedstrijd amper enkele games prijs te geven en in de derde ronde moest ook Strycova eraan geloven.

Als 23ste reekshoofd was de Tsjechische nochtans geen hapklare brok. Mertens was echter beter op de tweede service en sloeg ook meer winners dan haar opponente. Dat resulteerde in een 4-1-voorsprong. Strycova naderde nog wel eventjes, maar Mertens liet de set niet meer uit haar handen glippen.

In de tweede set was Strycova ook op achtervolgen aangewezen, maar kon ze het wel nog recht trekken. Van 4-2 voor Mertens ging het naar 4-4. Een derde set leek in de maak, want bij 5-6 keek Mertens drie keer tegen een setpunt aan. Evenveel keer zette de Belgische resoluut orde op zaken. Om het dan vervolgens in de tiebreak af te maken. Zo werd het 6-3 en 7-6 (7/4). In de achtste finales wacht Sloane Stephens of Viktoria Azarenka.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws