Française reageert na 'bh-incident': "Anders speelsters wilden revolutie starten als ik een boete zou krijgen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Française reageert na 'bh-incident': "Anders speelsters wilden revolutie starten als ik een boete zou krijgen"
Foto: © photonews

Alizé Cornet was niet door haar sportieve prestaties maar wel door een andere gebeurtenis een opvallend figuur op de US Open. Ze kreeg een waarschuwing van de umpire omdat ze even in bh te zien was op het court.

Net voor de derde set besefte de Française dat ze haar shirt verkeerd aanhad. Door te wisselen was ze even in (sport)bh op het tenniscourt te zien. De umpire kon daar niet mee lachen en gaf Cornet een waarschuwing.

Cornet reageerde voor het eerst op de feiten op een persconferentie. "Ik had niet gedacht dat dit zo veel aandacht zou krijgen", citeert Sporza het nummer 31 van de wereld. "Op de baan leek dit een kleine vergissing van de scheidsrechter, meer niet."

'Foutje van umpire'

"Ik denk nog altijd dat het gewoon een foutje van de scheidsrechter was. Hij was waarschijnlijk ook overweldigd. Het is warm voor iedereen. De WTA en de organisatie hebben zich ook snel geëxcuseerd", zegt Cornet. De Française kreeg bovendien heel wat steun van andere speelsters op het circuit.

"Toen ik de volgende ochtend in de kleedkamer kwam, kwamen er heel wat speelsters naar mij. Toen dachten ze nog dat ik misschien een boete zou krijgen voor de 'code violation'. De andere speelsters zeiden dat ze naar de WTA zouden stappen en een revolutie zouden starten als ik een boete zou krijgen. Het was wel leuk om al die steun te krijgen. Op zo'n moment voel je je toch een beetje een familie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws