Brengt nieuwe samenwerking Zverev helemaal naar de top? Palmares van coach spreekt alvast boekdelen

Brengt nieuwe samenwerking Zverev helemaal naar de top? Palmares van coach spreekt alvast boekdelen
Foto: © photonews

De Duitser Alexander Zverev begint vandaag aan zijn US Open. Het potentieel van het nog altijd jonge talent lijkt eindeloos. De zoektocht naar een coach die er het maximum kan uithalen, is inmiddels ook aan zijn eind gekomen. Ivan Lendl lijkt de juiste man op de juiste plaats.

Velen geloven dat Zverev op termijn meerdere Grand Slams kan winnen en/of nummer één van de wereld kan worden. In de huidige generatie is het echter niet simpel om mannen als Federer, Djokovic en Nadal van hun troon te stoten. Zverev heeft ze allemaal al verslagen, maar is nog op zoek naar de regelmaat. Zijn nieuwe coach Ivan Lendl is er net voor gekend om dat bij te brengen.

Lendl is dan ook niet van de minste: hij loodste Andy Murray naar drie grandslamtitels. Hij wijzigde ook de speelstijl van de Schot en maakte van hem een veel agressievere speler. Lendl is het type coach die niet minder dan honderd procent verwacht van zijn pupil, zowel op als naast de baan. Toen hij getraind werd door Juan Carlos Ferrero, kwam Zverev naar verluidt al eens te laat op training. Dat zal hij bij Lendl niet moeten proberen.

GRANDSLAMTITELS WEKKEN ONTZAG

Zelf behaalde Lendl tijdens zijn actieve carrière acht grandslamtitels. Zoiets wekt natuurlijk ontzag. In het spel van Zverev valt vooral de sterke forehand op. Alleen durft hij wel eens de controle over zijn slag te verliezen. In een plaats van een massa winners gaat hij dan teveel fouten produceren. Dat zijn precies de zaken die Lendl kan bijsturen. Als dat hem lukt, kan hij van Zverev een echte kandidaat-winnaar maken op de grandslamtoernooien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws