Onvoorstelbaar! Nummer één van de wereld vliegt er al uit op US Open na een uur en een kwartier

Onvoorstelbaar! Nummer één van de wereld vliegt er al uit op US Open na een uur en een kwartier

De US Open is nog maar pas begonnen of de eerste grote verrassing van formaat is al een feit. Simona Halep zal op Flushing Meadows niet haar tweede grandslamtitel behalen. De Estse Kaia Kanepi had slechts een uur en zestien minuten nodig om het nummer één van de wereld uit te schakelen.

Het alarm ging al vroeg rinkelen bij Simona Halep. Ze won nog wel het allereerste spelletje, maar verloor nadien vijf games op rij. Niet bepaald de gewoonte van de winnares van Roland Garros. Kaia Kanepi maakte de set ook uit in stijl: met een blanco spel krikte ze haar vertrouwen nog een beetje meer op.

Ook in de tweede set miste Halep haar start compleet. In geen tijd keek ze tegen een 3-0-achterstand aan. Halep rechtte wel nog de rug: ze keerde terug tot 4-4. Wie verwachtte dat ze hierna alsnog op en over haar tegenstandster zou gaan, kwam bedrogen uit. Kanepi ging nog een keertje door de opslag van Halep en speelde twee matchpunten bijeen. Bij de eerste matchbal ging de return met de forehand van Halep te ver. Zo werd het 6-2 en 6-4 voor Kanepi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws