Derde keer, goede keer voor Elise Mertens? "Toppers geven een ander ritme"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Derde keer, goede keer voor Elise Mertens? "Toppers geven een ander ritme"
Foto: © photonews

Elise Mertens is de enige landgenote die vandaag al in actie komt op de US Open. Na twee vroege uitschakelingen in 2016 en 2017 hoopt ze tegen de Japanse Kurumi Nara (WTA 99) wél de klus te klaren.

"Ik ken haar bovendien", vertelt de Limburgse in HLN. "Ik heb begin dit jaar in Hobart tegen haar gespeeld (6-0, 6-4) en ik weet dus dat ze veel ballen gaat terugbrengen. Ze slaat misschien niet zo hard, maar ik verwacht wel een zware match."

Het vertrouwen is groot bij Mertens na haar uitslagen van de afgelopen weken. "Ik heb veel matchen gehad in de aanloop en ben wel redelijk tevreden over het niveau dat ik gehaald heb. Ik hoop dat hier ook vast te houden. Zeker mijn prestaties tegen de toptienspeelsters mochten er zijn. Dat waren telkens goede ervaringen, die toppers geven je een iets ander ritme en als je dan toch tegen hen kan domineren, dan weet je dat je dicht bij het tennis zit dat je zou moeten spelen."

Nieuwe coach

Bovendien heeft Mertens met de Duitser Dieter Kindlmann een nieuwe coach. "Dieter is een man met ervaring. Hij heeft met Keys, Pavlyuchenkova en Sharapova gewerkt. Hij weet hoe die toppers spelen en ik ben dan ook blij met de switch die ik gemaakt heb. Ik heb ondertussen een goede klik met hem. De laatste weken hebben we dat wel al een beetje bewezen."

En nu is het dromen van een glansprestatie in New York. "Natuurlijk zou ik hier graag de kwartfinale halen, maar ik moet me eerst nog een beetje bewijzen", zegt Mertens. "Ik heb wel al de halve finale gehaald in Australië en daarna vierde (Roland Garros) en derde ronde (Wimbledon), het zit er dus wel in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws