David Goffin toch met zorgen naar de start van de US Open

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
David Goffin toch met zorgen naar de start van de US Open
Foto: © photonews

David Goffin komt dinsdag in actie voor zijn eerste wedstrijd op de US Open. Maar de Belgische nummer één heeft toch wat zorgen door zijn schouder, die hij anderhalve week geleden blesseerde op het ATP-toernooi van Cincinnati.

Voor Goffin was het toernooi in Ohio een ferme opsteker na enkele moeilijke maanden. Hij rekende er onder meer af met Juan Martin Del Potro (ATP 3) en de Zuid-Afrikaanse reus Kevin Anderson (ATP 6). Maar Goffin moest in de halve finale tegen Roger Federer de strijd staken door een schouderblessure. En die kwetsuur speelt hem nog steeds parten in aanloop naar de US Open. 

"Ik ben nog niet 100 procent", citeert HLN Goffin in aanloop naar zijn eerste duel tegen Federico Gaio (ATP 242). "We zullen zien hoe het dinsdag zal lopen. Ik blijf wel elke dag tennissen en die schouder verzorgen." Goffin ging de laatste trainingen amper voluit en heeft vooral problemen met zijn service. 

Schouder prioriteit

"Mijn schouder wordt mijn prioriteit", aldus Goffin, die zijn eerste duel met een pijnstiller zal afwerken. "Mijn spel zit snor, ik voel me ook goed. Maar we moeten trachten aan 100 procent te geraken en niet elke bal aan mijn schouder te denken. Anders wordt het moeilijk om voluit te gaan", besluit de Luikenaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws