Serena Williams kijkt nog altijd enkel naar zichzelf: "Ik ken mijn loting niet"

Serena Williams kijkt nog altijd enkel naar zichzelf: "Ik ken mijn loting niet"

Als zesvoudig winnares zal Serena Williams op de US Open opnieuw de favorietenrol dragen, of dat nu terecht is gezien haar recente prestaties of niet. Het is een rol die ze niet meteen ter harte neemt, maar ze focust wel enkel en alleen op haar eigen spel.

De Amerikaanse vindt het merkwaardig dat ze als favoriete begint terwijl ze voor het eerst als moeder terugkeert naar het grandslamtoernooi in eigen land. "Dat ik op dit moment alweer de favoriete ben, bijna een jaar na de bevalling, is best interessant. Ik ken mijn loting niet", haalt ze aan op de site van de US Open. "Ik weet wel dat ik ervoor ga moeten spelen. Als ik op mijn best wil zijn, moet ik beginnen speelsters te verslaan."

HINDERNISSEN OVERWINNEN

Williams probeert zich ook op te werpen als rolmodel. "De boodschap die ik wil verspreiden naar vrouwen en allerlei mensen is: je moet hindernissen overwinnen. Je moet hard blijven werken en geloven in jezelf. Het valt niet altijd mee, maar je moet die berg blijven beklimmen."

Haar laatste titel in New York dateert van 2014. "Ik leef nu een ander leven. De US Open als moeder spelen is iets nieuw. Ik voel nog meer vuur. Ik dacht dat ik meer relaxed zou zijn eens ik een kind zou hebben. Dat is niet zo. Dat is een grote verrassing voor mezelf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws