Onvoorstelbaar: veterane die Clijsters èn Henin nog klopte is er op haar 39ste weer bij op Grand Slam

Patty Schnyder bereikt op haar 39ste nog eens hoofdtabel US Open

Onvoorstelbaar: veterane die Clijsters èn Henin nog klopte is er op haar 39ste weer bij op Grand Slam
Foto: © photonews

Op klasse staat geen leeftijd, zolang het doorzettingsvermogen er maar is. Het is zeker niet iedereen gegeven om op zijn of haar 39ste in het enkelspel de hoofdtabel van een Grand Slam te halen, maar Patty Schnyder is het wel gelukt. De Zwitserse is er straks weer bij op de US Open.

De zevende plaats was haar hoogst genoteerde positie op de wereldranglijst. In 2004 leverde ze haar beste prestatie ooit op een Grand Slam met een plek in de halve finales op de Australian Open. Ook tegen de Belgische toppers van weleer behaalde Schnyder een paar successen. Ze klopte Clijsters toch mooi drie keer (Den Bosch 2000, Berlijn 2005, Luxemburg 2009). Tegen Henin leed Schnyder vooral nederlagen, maar één keertje was ze wel sterker: in Charleston in 2006.

In 2011 besloot Schnyder te stoppen met tennissen. Vier jaar later had ze het vuur weer te pakken en maakte ze haar rentrée. De laatste jaren speelt ze wel vooral op kleinere toernooien. Door onder andere onze landgenote Zanevska te verslaan en ook nog Kudermetova en Pegula, keert Schnyder nu echt terug op het grote toneel. Als beloning krijgt ze er meteen een 'galamatch' tegen Sharapova in de eerste ronde bovenop.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws