Reekshoofden US Open zijn bekend, status van Serena Williams weer voer tot discussie

Reekshoofden US Open zijn bekend, status van Serena Williams weer voer tot discussie

De US Open heeft zijn reekshoofden bekend gemaakt. Terwijl Goffin op nummer tien staat bij de mannen, is Elise Mertens het vijftiende reekshoofd bij de dames. Opvallend is dat een paar posities later Serena Williams al volgt. Terwijl de Amerikaanse momenteel niet in de top twintig staat.

Op Wimbledon had Dominika Cibulkova al kritiek op het feit dat zij geen reekshoofd was. Cibulkova was toen het nummer 32 van de wereld. Zij kreeg geen beschermde status doordat Serena Williams, ondanks een lagere plaats op de wereldranglijst, wel reekshoofd was.

Ook nu hebben de organisatoren Williams aardig doen opschuiven. Ze staat pas 26ste op de ranking en zal op de US Open het 17de reekshoofd zijn. Nu maakt het allemaal ook niet zoveel uit. In een eventuele derde ronde zal Williams nog altijd tegen één van de beste zestien speelsters uitkomen, indien die zich tenminste niet laten verrassen. Het is dus uitkijken naar de loting.

HALEP EN NADAL TOPREEKSHOOFDEN

Simona Halep is als nummer één van de wereld het topreekshoofd bij de dames. Gevolgd door Caoline Wozniacki, titelverdedigster Sloane Stephens en Angelique Kerber. Bij de mannen zijn er geen grote schommelingen ten opzichte van de ranglijst. Nadal staat dus helemaal bovenaan, David Goffin is het tiende reekshoofd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws