Elise Mertens in bloedvorm naar New York: "En toch is er geen druk"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Elise Mertens zakt met vertrouwen en zonder druk af naar US Open

Elise Mertens in bloedvorm naar New York: "En toch is er geen druk"

Elise Mertens heeft zich opnieuw laten opmerken op het WTA-toernooi van Cincinnati. In de kwartfinales werd ze wel een halt toegeroepen door de Tsjechishe Petra Kvitova, maar onze landgenote kan met vertrouwen richting US Open.

Na een felbevochten driesetter moest Mertens haar meerdere erkennen in de ex-winnares van Wimbledon. "Het was wreed deze partij te verliezen", vertelt ze bij Sporza. "Maar ik heb mezelf niets te verwijten en heb alles gedaan wat ik kon. Fysiek was ik misschien een beetje minder fris. Ik heb de voorbije weken heel veel wedstrijden gespeeld."

Halve finale in San José, daarna kwartfinales op de hoog aangeschreven toernooien in Montreal en Cincinnati. "Ik kan zeker niet klagen. Ik heb drie goede toernooien achter de rug. Ik stond hier tegenover een speelster uit de top 10 en heb veel geleerd van die wedstrijd."

"Ik wil mij tonen in New York na de goede resultaten van de voorbije weken"

Nu zijn alle ogen gericht op de US Open. Daar heeft Mertens door haar uitschakeling in de eerste ronde geen punten te verdedigen. "Ik ga nu proberen goed te recupereren. Dat is het belangrijkste. Ik heb geen punten te verdedigen op de US Open, dus er is geen druk."

"Zelfs al leg ik mij die zelf altijd een beetje op. Ik wil mij tonen in New York na de goede resultaten van de voorbije weken. Maar het blijft match per match afwachten natuurlijk", besluit de Limburgse. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws