Coach Mertens: "Elise is nog niet klaar voor de top-tien"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Coach Mertens: "Elise is nog niet klaar voor de top-tien"

Elise Mertens deed het uitstekend in het WTA-tornooi van Cincinnati, maar moest het hoofd buigen tegen Petra Kvitova, het nummer zes van de wereld. Volgens haar coach is ze echter nog niet klaar voor de top-tien.

"Elise is razendsnel opgeklommen naar de 15e plaats, maar als je haar resultaten bekijkt heeft ze, behalve tegen Svitolina in Australië, redelijk droog verloren tegen top 10-speelsters. Halep en Konta lieten geen spaander heel van haar", aldus coach Dieter Kindlmann aan Sporza. In Cincinnati lukte het wel tegen Stephens, het nummer drie van de wereld.

"Geduld is niet haar grootste kwaliteit. Maar daarvoor heeft ze mij in de arm genomen", gaat de Duitser voort. "Ze staat in de top 10 in de race naar de Masters, maar volgens mij is ze nog niet klaar om een volwaardige top 10-speelster te worden."

Elise is zó vastberaden om te slagen

-Dieter Kindlmann

"Op het ogenblik is Elise zo vastberaden om te slagen. Daarom apprecieer ik haar. Ze wil altijd vooruitgang maken. Maar ze mag zich niet vergalopperen", waarschuwt hij. "Ik hou van structuur. Het is maar door op een uniforme manier te werken, gedurende een lange periode, dat we resultaten kunnen boeken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws