Belgisch succes in Cincinnati: nu wacht Goffin en Mertens wel zware tegenstand
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

David Goffin en Elise Mertens tegenover zware kleppers in Cincinnati

Belgisch succes in Cincinnati: nu wacht Goffin en Mertens wel zware tegenstand
Foto: © photonews

David Goffin en Elise Mertens zitten in de achtste finales van het toernooi van Cincinnati. De Belgische toppers wisten allebei een driesetter te overleven. Dat is al een knappe prestatie op zich en nu mogen ze hun borst pas echt natmaken. De tegenstand in de volgende ronde is niet min.

David Goffin moest eerst nog voorbij de Fransman Paire geraken. Goffin maakte een 1-4-achterstand ongedaan, maar moest de eerste set vervolgens toch aan zijn tegenstander laten. Onze landgenoot panikeerde niet. Hij had aan één break genoeg om de bordjes gelijk te hangen. Het verzet van Paire was hiermee gebroken. Goffin wist zich met 5-7, 6-4 en 6-2 nog relatief vlot te plaatsen voor de achtste finales.

Bij de vrouwen diende Elise Mertens helemaal tot het uiterste gaan tegen Peterson. Ook Elise moest terugkomen van een set achterstand. In de tweede set begon de Belgische wel goed in haar ritme te geraken en haalde ze het overtuigend. Tegen de verwachtingen in werd het nog een bijzonder spannende derde set. Bij 5-4 liet Mertens nog drie matchballen onbenut. In de tiebreak lukte het vervolgens wel. Zo werd het 3-6, 6-2 en 7-6 (7/1).

TEGEN ANDERSON EN STEPHENS IN ACHTSTE FINALES

Knap dat ze zich hier allebei doorknokten. De volgende ronde overleven zou pas echt een straffe prestatie zijn. David Goffiin staat immers tegenover de boomlange Kevin Anderson, die nog finalist was op Wimbledon. Elise Mertens moet het opnemen tegen US Open-kampioene en Roland Garros-finaliste Sloane Stephens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws