Frustrerende tijden voor US Open-kampioene: "Wilde huilen voor haar"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Coach Kamau Murray voelt mee met zijn pupil Sloane Stephens

Frustrerende tijden voor US Open-kampioene: "Wilde huilen voor haar"

Het is niet altijd gemakkelijk om met een nederlaag om te gaan. Zeker niet als je geproefd hebt van een grote triomf. Toch worden ook sommige topspeelsters op dat vlak danig op de proef gesteld. Zo is Sloane Stephens bezig aan een goed jaar, maar in de finales was het onlangs telkens net niet.

Ze won in april wel het toernooi van Miami. De jongste maanden haalde ze de finales op Roland Garros en op de Rogers Cup. Telkens was nummer één van de wereld Simona Halep in drie sets net te sterk. Na haar laatste nederlaag in Montreal moest Stephens toch een traantje wegpinken.

MEER ONTGOOCHELING DAN GEWOONLIJK

"Ik wilde huilen voor haar. Sloane is niet iemand die gaat overreageren", schetst trainer Kamau Murray op de site van de WTA de persoonlijkheid van zijn pupil. "Vanuit het standpunt van de coach zie je het als iets positief, want ze toonde meer ontgoocheling dan gewoonlijk."

Het zit dus niet in het karakter van Stephens om van elke nederlaag een drama te maken. "Eén van de redenen waarom Sloane zo stabiel is, is omdat ze realistisch is. De reactie op een nederlaag hangt af van wat er voordien gebeurd is. Als we er niet al teveel drama over maken, is dat omdat we weten dat we enkele dingen anders hadden kunnen doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws